News

1 9 1 1 9 1

The Fruit Tree naar filmfestival van Venetië!

De korte hybride film The Fruit Tree van Isabelle Tollenaere is geselecteerd voor de 79ste editie van het Filmfestival van Venetië (31 aug-10 sep). Dat maakte de festivalorganisatie vandaag bekend. The Fruit Tree gaat er in wereldpremière als deel van de de Orizzonti-competitie voor vernieuwende internationale kortfilms.

In The Fruit Tree dwaalt een jonge vrouw, Sharleece, door een huis dat te huur staat in het slaperige woestijnstadje waar ze woont, California City. Uit het raam kijken roept onverwachte herinneringen op aan het huis uit haar kinderjaren in Los Angeles.

The Fruit Tree is een hybride film op het snijvlak van documentaire en fictie. Het verhaal borduurt voort op een scène uit Victoria, de documentaire die Isabelle Tollenaere in 2019 samen met Sofie Benoot en Liesbeth De Ceulaer draaide en die in 2020 mee geselecteerd werd voor het Filmfestival van Berlijn. Victoria was in Berlijn goed voor de Caligari Film Prize, de prijs voor de meest innovatieve en inspirerende film in het Forum-programma van de Berlinale.

The Fruit Tree werd geschreven en geregisseerd door Isabelle Tollenaere. Ze verzorgde ook de fotografie, in samenwerking met Grimm Vandekerckhove. Producenten zijn Hans Everaerten Bo De Group voor Menuetto (La Civil, De acht bergen). De internationale sales agent is Wouter Jansen van Square Eyes.

The Fruit Tree
kwam tot stand met de steun van het VAF/Filmfonds van Vlaams minister van Cultuur Jan Jambon.