News

Winnaars de ensors 2024

Oorlogsdrama ‘Wil’ en ‘1985’ grote slokoppen: dit zijn de winnaars van de Ensors

De jaarlijkse prijzen van en voor de audiovisuele sector werden gedomineerd door de Bende van Nijvel-reeks ‘1985’, die tien keer raak schoot, en collaboratiefilm ‘Wil’, die zeven awards binnenhaalde.

continue reading >>

2m2 wins at WEMW

The 13th edition of When East Meets West came to an end after three intense full days of pitching sessions, works in progress, labs, talks, meetings and hugs. During the closing award ceremony, the WEMW Co-Production Forum Jury announced the three top winners of this year. One of them was 2m2.

continue reading >>

Schermafbeelding 2020 11 19 om 14 00 35
Première Roma

Première De Acht Bergen

De première van De Acht Bergen was er eentje uit de duizend. Vergezeld met een prachtig optreden konden de talrijke aanwezigen gisteren genieten in de Roma van de nieuwste parel van Felix van Groeningen en Charlotte Vandermeersch.

Video impressie

De Acht Bergen speelt nu in de bioscoop

The Fruit Tree naar filmfestival van Venetië!

De korte hybride film The Fruit Tree van Isabelle Tollenaere is geselecteerd voor de 79ste editie van het Filmfestival van Venetië (31 aug-10 sep). Dat maakte de festivalorganisatie vandaag bekend. The Fruit Tree gaat er in wereldpremière als deel van de de Orizzonti-competitie voor vernieuwende internationale kortfilms.

continue reading >>

1 9 1 1 9 1
Charlotte Vandermeersch and Felix van Groeningen photo by Alessandro Tiraboschi

Felix Van Groeningen en Charlotte Vandermeersch maken met film "Le otto montagne" kans op de Gouden Palm in Cannes

Na "Close" van Lukas Dhont en "Tori en Lokita" van de broers Dardenne is een derde Belgische film opgenomen in de officiële competitie van het Filmfestival van Cannes. "Le otto montagne" van Felix Van Groeningen en Charlotte Vandermeersch maakt ook kans op de Gouden Palm, een van de meest prestigieuze filmprijzen.

continue reading >>

Belgische film 'La Civil' opent 48ste Film Fest Gent

La Civil, het fictiedebuut van de Belgisch-Roemeense Teodora Ana Mihai, is de officiële openingsfilm van de 48ste editie van Film Fest Gent. Het aangrijpende drama over een Mexicaanse moeder die de strijd aangaat met het drugskartel dat haar dochter ontvoerde, ging in wereldpremière op het filmfestival van Cannes en won er de Prix du Courage. Dit urgent, gefictionaliseerd portret van de alledaagse realiteit van toegenomen geweld tegen burgers in Mexico geeft een stem aan de vele ouders die verweesd achterblijven.

continue reading >>

Cielo vuur2 kopie
La civil Arcelia 2 mid res

LA CIVIL in official selection Cannes 2021 / Un Certain Regard

Belgian Flemish film La Civil by Teodora Ana Mihai has been chosen for the Official Selection of the Festival de Cannes 2021, in the ‘Un Certain Regard’ section. Following on from Hugo Claus’s The Sacrament in 1990 and Lukas Dhont’s Girl in 2018, this is only the third time in recent history that a Belgian Flemish production has been included in the prestigious official selection.

continue reading >>

Felix van Groeningen en Charlotte Vandermeersch verfilmen samen Italiaanse bestseller DE ACHT BERGEN van Paolo Cognetti.

Regisseur Felix van Groeningen werkt samen met zijn vriendin Charlotte Vandermeersch aan de verfilming van de Italiaanse bestseller DE ACHT BERGEN van Paolo Cognetti. Na zijn Amerikaanse avontuur BEAUTIFUL BOY, met o.a. Steve Carell en Timothée Chalamet, blijft Felix in Europa. Felix en Charlotte schrijven niet alleen samen het scenario, ze zullen ook samen de regiestoel delen. Deze primeur is een logische keuze voor beiden - het is het juiste project op het juiste moment - na samenwerkingen bij DAGEN ZONDER LIEF, THE BROKEN CIRCLE BREAKDOWN en BELGICA. Het boek DE ACHT BERGEN is een internationale bestseller die maar liefst in 30 talen werd vertaald.

continue reading >>

Flx en C Christophe De Muynck copy
Teo Arcelia Alvarro low res

LA CIVIL, article in Variety

La Civil, with Dardenne Brothers, Cristian Mungiu, Michel Franco on Board, to Be Sold By UDI

Variety website