News

Flx en C Christophe De Muynck copy

Felix van Groeningen en Charlotte Vandermeersch verfilmen samen Italiaanse bestseller DE ACHT BERGEN van Paolo Cognetti.

Regisseur Felix van Groeningen werkt samen met zijn vriendin Charlotte Vandermeersch aan de verfilming van de Italiaanse bestseller DE ACHT BERGEN van Paolo Cognetti. Na zijn Amerikaanse avontuur BEAUTIFUL BOY, met o.a. Steve Carell en Timothée Chalamet, blijft Felix in Europa. Felix en Charlotte schrijven niet alleen samen het scenario, ze zullen ook samen de regiestoel delen. Deze primeur is een logische keuze voor beiden - het is het juiste project op het juiste moment - na samenwerkingen bij DAGEN ZONDER LIEF, THE BROKEN CIRCLE BREAKDOWN en BELGICA. Het boek DE ACHT BERGEN is een internationale bestseller die maar liefst in 30 talen werd vertaald.

continue reading >>

La Civil, article in Variety

‘La Civil,’ with Dardenne Brothers, Cristian Mungiu, Michel Franco on Board, to Be Sold By UDI

Variety website

Teo Arcelia Alvarro low res
SCFC main image

Crowdfunding new film Els Dietvorst

Els Dietvorst's previous films have received international praise. Her performances, documentaries, films, sculptures and installations have been rewarded with the BelgianArtPrize 2021. Her new film 'Solid Crystal Fortune Cookies' will be shown, together with new sculptures and drawings, in the international arts centre BOZAR in Brussels in the autumn of 2021.

Crowdfunding campaign: http://kck.st/3hkKAnh

continue reading >>

Casting call

Voor de nieuwe kortfilm van regisseur Peter Ghesquière — die met zijn vorige film meer dan dertig (inter)nationale prijzen won — zijn we op zoek naar kindjes tussen de 6 en 9 jaar oud om de hoofdrollen te vertolken!

continue reading >>

Carroussel