News

1 9 1 1 9 1

The Fruit Tree naar filmfestival van Venetië!

De korte hybride film The Fruit Tree van Isabelle Tollenaere is geselecteerd voor de 79ste editie van het Filmfestival van Venetië (31 aug-10 sep). Dat maakte de festivalorganisatie vandaag bekend. The Fruit Tree gaat er in wereldpremière als deel van de de Orizzonti-competitie voor vernieuwende internationale kortfilms.

continue reading >>

Felix Van Groeningen en Charlotte Vandermeersch maken met film "Le otto montagne" kans op de Gouden Palm in Cannes

Na "Close" van Lukas Dhont en "Tori en Lokita" van de broers Dardenne is een derde Belgische film opgenomen in de officiële competitie van het Filmfestival van Cannes. "Le otto montagne" van Felix Van Groeningen en Charlotte Vandermeersch maakt ook kans op de Gouden Palm, een van de meest prestigieuze filmprijzen.

continue reading >>

Flx Charlie
Cielo vuur2 kopie

Belgische film 'La Civil' opent 48ste Film Fest Gent

La Civil, het fictiedebuut van de Belgisch-Roemeense Teodora Ana Mihai, is de officiële openingsfilm van de 48ste editie van Film Fest Gent. Het aangrijpende drama over een Mexicaanse moeder die de strijd aangaat met het drugskartel dat haar dochter ontvoerde, ging in wereldpremière op het filmfestival van Cannes en won er de Prix du Courage. Dit urgent, gefictionaliseerd portret van de alledaagse realiteit van toegenomen geweld tegen burgers in Mexico geeft een stem aan de vele ouders die verweesd achterblijven.

continue reading >>

LA CIVIL in official selection Cannes 2021 / Un Certain Regard

Belgian Flemish film La Civil by Teodora Ana Mihai has been chosen for the Official Selection of the Festival de Cannes 2021, in the ‘Un Certain Regard’ section. Following on from Hugo Claus’s The Sacrament in 1990 and Lukas Dhont’s Girl in 2018, this is only the third time in recent history that a Belgian Flemish production has been included in the prestigious official selection.

continue reading >>

La civil Arcelia 2 mid res
Flx en C Christophe De Muynck copy

Felix van Groeningen en Charlotte Vandermeersch verfilmen samen Italiaanse bestseller DE ACHT BERGEN van Paolo Cognetti.

Regisseur Felix van Groeningen werkt samen met zijn vriendin Charlotte Vandermeersch aan de verfilming van de Italiaanse bestseller DE ACHT BERGEN van Paolo Cognetti. Na zijn Amerikaanse avontuur BEAUTIFUL BOY, met o.a. Steve Carell en Timothée Chalamet, blijft Felix in Europa. Felix en Charlotte schrijven niet alleen samen het scenario, ze zullen ook samen de regiestoel delen. Deze primeur is een logische keuze voor beiden - het is het juiste project op het juiste moment - na samenwerkingen bij DAGEN ZONDER LIEF, THE BROKEN CIRCLE BREAKDOWN en BELGICA. Het boek DE ACHT BERGEN is een internationale bestseller die maar liefst in 30 talen werd vertaald.

continue reading >>

LA CIVIL, article in Variety

La Civil, with Dardenne Brothers, Cristian Mungiu, Michel Franco on Board, to Be Sold By UDI

Variety website

Teo Arcelia Alvarro low res
SCFC main image

Crowdfunding new film Els Dietvorst

Els Dietvorst's previous films have received international praise. Her performances, documentaries, films, sculptures and installations have been rewarded with the BelgianArtPrize 2021. Her new film 'Solid Crystal Fortune Cookies' will be shown, together with new sculptures and drawings, in the international arts centre BOZAR in Brussels in the autumn of 2021.

Crowdfunding campaign: http://kck.st/3hkKAnh

continue reading >>

Casting call

Voor de nieuwe kortfilm van regisseur Peter Ghesquière — die met zijn vorige film meer dan dertig (inter)nationale prijzen won — zijn we op zoek naar kindjes tussen de 6 en 9 jaar oud om de hoofdrollen te vertolken!

continue reading >>

Carroussel